HC Vardar neste utfordring for Elverum i CL! – Elverum

HC Vardar neste utfordring for Elverum i CL!

Elverum kommer fra stortapet mot Kielce når de på søndag skal forsøke å ta nye poeng i Champions League. Denne gangen er oppgaven mer overkommelig enn polske Kielce, det er nemlig det makedonske storlaget Vardar som står på motsatt banehalvdel. Vardar vant Final4 i 2019, men har mistet en del spillere siden den gang, og det er derfor Elverum har en god mulighet.

På oddsen er Vardar store favoritter, men det er Elverum som ligger høyest på tabellen. Elverum har fire poeng, mens hjemmelaget fra Skopje har tre poeng. Elverum har en kamp mer spilt. Før sesongen var det kampene mot nettopp kampene mot Vardar som var pekt ut at det er mulig å hente til seg poeng, men et kamprustent Elverum kommer til å få det tøft. At kampen spilles må få eller ingen på tribunen er kanskje en fordel Elverum denne gangen. Kampene i Skopje er en helt egen opplevelse med en tribunekultur som kan få spillerne til å bli nervøse og bli satt helt ut. Håndballinteressen i landet er enorm, og det var rundt 200000 mennesker som møtte Vardar på torget da de kom hjem med tittelen i Champions League.

Som nevnt tidligere har ikke Vardar like mange gode spillere som tidligere, men laget består av verdensklassekanter i Ivan Cupic og Timur Dibrov, og på linjen har de den store strekspilleren Stojanche Stoilov. Alle tre har vært med på storhetstiden til Vardar og er fortsatt viktige spillere som vet hva som skal til for å ta poeng i det gode selskap. I tillegg har de gode spillere som Christian Dissinger, Filip Taleski, Lovro Jotic og den makedonske landslagskeeperen Borko Ristovski. En spiller som Elverum ikke møter er den skuddsterke høyrebacken Marko Vujin. Vujin som tidligere har spilt i Kiel og Veszprem ble fristilt fra kontrakten sin for ca en uke siden.

For Elverum gjelder det å være mer effektiv enn det de var mot Kielce. Børge Lund og hans menn vet at to poeng er mulig, selv på bortebane mot en håndballstorhet som Varder. Avkast er 16:00, og kampen kan du se på Viaplay. Vi går for to poeng! HEIA ELVERUM