Elverum møter PSG’s verdensstjerner på bortebane lørdag! – Elverum

Elverum møter PSG’s verdensstjerner på bortebane lørdag!

En av de aller vanskeligste kampene i historien er på trappene for Elverum Håndball. Etter å ha spilt i Nadderudhallen på onsdag skal de hvite fra Elverum til Paris for å kjempe om to poeng mot det franske storlaget PSG. I det forrige oppgjøret var det et skadeskutt fransk lag, som stilte uten Sagosen og Mikkel Hansen som slo Elverum 25-22 foran et rekordstort publikum i Håkons hall. Over 12000 tilskuere fikk med seg et jevnt oppgjør mellom to lag som virkelig ville vise seg frem foran så mange tilskuere. I den kampen ble Adama Keita toppscorer med 8 mål for gjestene, mens Lukas Sandell ble toppscorer for Elverum med sine fem mål.

I det motsatte oppgjøret er det ventet at et så å si skadefritt PSG kommer til å kjøre på fra start. Med stjernespillere som Sagosen, Hansen, Nikola Karabatic så er det kanskje det mest stjernespekkede laget som Elverum noen gang har møtt. I tillegg har de Kim Ekdahl Du RIetz, Nedim Remili, Luc Abalo og den islandske legenden Gudjun Valur Sigurdsson. Dette er bare noen av spillerne som det franske laget besitter. I tillegg har de landslagsmålvakter fra både Spania og Frankrike. Vincent Gerrard har tidligere møt overmakten med Elverum på motsatt side. Den franske målvakten sto i målet da Elverum beseiret Montpellier for noen år siden i Champions League. Rodrigo Corrales er den andre målvakten i buret til PSG. Corrales var med Spania å vinne EM i januar, og er en veldig god målvakt. Selv om målvaktene til det franske laget er veldig gode, så er det på denne plassen de mangler en virkelig verdensstjerne, og det er ofte her og på linjeposisjon kvaliteten ikke har vært god nok i kampen om å vinne Final4 i Køln.

Før den nest siste runde i Champions League har PSG 18 poeng på sine 12 kamper, med kun tap mot Barcelona to ganger og ett tap mot Pick Szeged så er PSG for alvor med i kampen om 2.plassen i gruppe A. Elverum på sin side har tatt tre poeng i årets sesong, og ligger dermed nest sist på tabellen, med kun Zagreb bak seg på tabellen. Derfor er det et oppgjør mellom topp og bunn som skal spilles i Paris lørdag klokken 17:15.

Selv om Elverum ikke har tatt like mange poeng som de hadde håpet på så er det et lag som ofte har vist frem gode prestasjoner mot lag som har ganske mye større budsjett en de hvite heltene fra Østerdalen. Ser man bak resultatene så er det veldig gode prestasjoner som Apelgren og hans disipler har vist frem. Spesielt i hjemmekampen mot Paris og Pick Szeged viste guttene at de kan være på nivå med lagene som har spillere som tjener mer alene enn hva hele troppen til Elverum gjør. Når kampen kastes i gang i morgen skal det allikevel kun være 7 spiller på hvert lag, på like stort område. Muligheten for poeng er til stede, det har skjedd større bragder tidligere.

Det er med andre ord en sulten gjeng som har reist ned til Paris for å kjempe om to poeng. HEIA ELVERUM!!