Til Flensburg for å jakte CL-poeng! – Elverum

Til Flensburg for å jakte CL-poeng!

Etter en håndballeksjon i første hjemmekamp venter nå en av de aller tøffeste kampene i årets Champions League. Flensburg borte er kanskje den heftigste kampen som spilles. Med hele fire nordmenn i stallen så er det på mange måter norskeklubben i Tyskland. Med lang tradisjon som en toppklubb i den tyske ligaen er det absolutt verdenslag som Elverum skal prøve å stjele poeng fra.


De fire norske landslagsspillerne er Magnus Jøndal, Gøran Johannesen, Torbjørn Bergerud og Magnus Rød. Alle fire er sentrale i troppen til Christian Berge. Spesielt Rød og Jøndal har vist at de holder et verdensklassenivå, men også Johannsen og Bergerud begynner å bli erfarne på Europas største scene.

I den første kampen i årets sesong vant Flensburg med ett mål borte mot Celje. I den kampen satte Gøran Johannesen satte seks mål, og linjespilleren Johannes Golla satte fem mål. Jøndal satte en scoring og Magnus Rød satte tre baller for laget som trener av Maik Machulla.

Skal man se på stjernespillere på Flensburg så kunne man trukket frem nesten hele laget. Men får de som er mest kjente for norske håndballsupportere så er det kanskje den danske Lasse Svan og linjespilleren Anders Zachariassen. De svenske spillerne som hever sin lønn i den tyske storklubben er først og fremst Jim Gottfridsson og kantspilleren Hampus Wanne. Wanne var i forrige sesong førstevalget til Machulla ute på venstrekanten til tross for den prestasjonen til Jøndal var helt fenomenal i VM.

I tillegg har de ringreven Holger Glandorf som en back-up til Magnus Rød i høyrebakspillerposisjonen. I målet har de en av de beste målvaktene i verden, Benjamin Buric har spilt strålende mellom stengene til klubben som ligger i helt øst i Tyskland. Bosnieren som er inne i sin andre sesong i Flensburg etter overgangen fra Wetzlar er en nøkkelspiller for laget.

For Elverum så må alle opp et lite hakk. Kampen mot Aalborg ble en håndballeksjon for det unge laget til Apelgren, men det er små marginer kan gjøre at Elverum kan ta poeng borte mot Flensburg. I de aller fleste kamper vil Flensburg stikke av med to poeng, men om det undervurderes litt, og at Elverum spiller på sitt beste så kan det bli spennende. Elverum har mange spillere som er i ferd med å spille seg inn på landslag og kanskje også større klubber enn hva Elverum er i dag, så da er dette en arena som man skal vise hva man kan på.

Onsdag klokken 19:00 smeller det i Flens-Arena som tar hele 6500 tilskuere. Kampen kan ses på Viasat. Vi går for to poeng! HEIA ELVERUM!