Historie kan skrives på onsdag! – Elverum

Historie kan skrives på onsdag!

Finalefeber!

Det er knappe 2 døgn til den tredje og mulig avgjørende kampen i Sluttspillfinalen finner sted i Terningen Arena, det er duket for håndballfest og høy temperatur når Elverum og ØIF Arendal skal møtes for 6.gang denne sesongen.

For selv om mye nå taler til Elverums fordel med 2-0 i kamper før kamp nummer 3 står for døren, så er det ingen grunn til å tro at det blir noen walkover å snakke om i dette sluttspillet.

Det er grunn til å minne om at dette ØIF Arendal laget både har slått ut Drammen (3-1 i sluttspillet), og var svært nære å ta Cup-gullet i Jordal Amfi for noen uker siden.

Elverum på sin side har riktignok kun tapt mot et norsk lag en gang denne sesongen (Drammen i serieavslutningen), men alle som har fulgt det norske sluttspillet oppgjennom årene vet at ingenting av avgjort før dommern blåser etter 60 minutter, eller etter overtid for den saks skyld.

Kan bli historiske på onsdag

Elverum har likevel spilt seg til en historiske mulighet på onsdag, med 2-0 i bagasjen kan de hvitkledde ta sin første trippel noen sinne. Seriegullet og NM-gullet er allerede sikret for Elverum, og det er kun det aller gjeveste troffeet som står tilbake for at Elverum skal kunne ta den historiske trippelen.

Ikke nok med det, vinner Elverum på onsdag vil det også være første gang etter at den nye sluttspillmodellen ble innført at Elverum tar seg ubeseiret gjennom sluttspillet. Elverum vant 2-0 mot Bækkelaget i Kvartfinalen, slo Nærbø 3-0 i Semifinalen og leder nå 2-0 i best av fem serien mot ØIF Arendal. Alle muligheter er åpne før onsdagens 3.kamp mot Sørlendingene.

På papiret….

Elverum har levert en fantastisk sesong så langt, og fortjener virkelig å bli løftet fram på onsdag, for selv med avansement i EHF Champions League, seriegull og Cupgull, er det ingen tvil om at det gjeveste trofeet fortsatt venter på sin nye eier. I sluttspillet ligger nemlig rosinen i pølse: Mulighet for spill i EHF Champions League!

På papiret skal det meste tale for at Elverum må gjøre plass i premieskapet for nok en pokalen, men selv om det Elverum leder 2-0 og må tape 3 kamper på rad for at det ikke skal ende med Sluttspillgull, vet vi alle at ballen er rund.

Seier til ØIF Arendal på onsdag kan helt klart flytte momentum i finaleserien. ØIF Arendal har da fordelen av hjemmebane i en 4.kamp, og om Sørlendingene skulle ta hjem seieren der og utligne til 2-2 er det duket for et ellevilt oppgjør når lagene i så fall møtes til en 5.kamp i Terningen Arena.

Det er langt ifra første gangen de to lagene møtes til avgjørende kamper, og vi husker vel alle hvordan Elverum snudde en ellevill sluttspillfinale mot nettopp ØIF Arendal i 2017!

Les mer om de tidligere oppgjørene mellom de to rivalene her:

Hva sier statistikken?

Det er ingen tvil om at både ØIF Arendal og Elverum har hatt skader gjennom Sluttspillfinalen så langt, som påvirker kampene. Elverum er i realiteten uten høyreback med Mathé og Moen Nilsen ute resten av sesongen, noe som ga blant annet Josip Vidovic, den tidligere ØIF Arendal-spilleren muligheten til å skinne i bortekampen på lørdag!

Men tar vi en rask titt på statistikken er det helt klart mange som er klare til å stå opp for laget sitt i denne finalen:

Både Ola Richter Hoffstad (ØIF) og Sindre Heldal (EH) snitter med 5 mål i snitt gjennom sluttspillet. Deretter følger Thomas Solstad (EH), med et snitt på 4,7 mål per kamp, mens Frederik Børm (ØIF) og Lars Haubro Jakobsen (ØIF) følger hakk i hæl med 4,6 og 4,5 mål per kamp.

Magnus Søndenå (ØIF) har et snitt på 4,4. Sander Løvlie Simonsen (ØIF) følger deretter med 4,1 i snitt, før Eric Johansson (EH) står med 3,9. Det store spørsmålet er om det er enkeltspillere eller kollektivet som seirer når lagene møtes igjen på onsdag.

For Elverum har et snitt på 35 mål hver kamp, mens ØIF Arendal i snitt scorer 31,2. I sum har ØIF Arendal 250 mål i sluttspillet, mot Elverum 245 mål, sørlendingene har en kamp mer spilt enn Elverum!

Råskinn!

Sluttspiller har og skal ha høy temperatur, og når det koker i toppen på gutta ute på banen har det lett for å ende med noen feilvurderinger og i overkant voldsomme taklinger.
Kristian Rammel står med 2 røde kort etter to kamper mot Elverum, og har i tillegg en utvisning. Endre Langaas følger etter med 1 rødt kort, og 2 utvisninger, før Mario Matic med sine 6 utvisninger er neste på lista.

Deretter følger Josip Vidovic, Niclas Fingren og Richard Lindström alle med 4 utvisninger i sluttspillet.

Publikum

Som norges håndballby nr.1 skal vi selvfølgelig ha høyest publikumssnitt i Sluttspillet, men så er ikke tilfelle før onsdagens 3.finale-kamp på hjemmebane. For hjemme i egen arena er det ØIF Arendal med et snitt på 1552 tilskuere som leder tilskuerstatistikken. Elverum på sin side har et snitt i Terningen Arena på 1488 tilskuere.

Enda en god grunn til å fylle hallen til randen og hjelpe gutta mot Sluttspillgull på onsdag altså! #sammenforElverum

En kokende aften i vente!

Med dette som grunnlag, og den temperaturen vi har sette i de første 2 finale-kampene mot ØIF Arendal er det ingen grunn til å sitte hjemme! Det er klart for en fenomenal aften i Terningen Arena, det bli håndballshow og full kok i minst 60 minutter!

Nå står vi #sammenforelverum og sikrer en episk stemning for gutta i svart og hvitt!