Elverum klare til å utfordre Szeged i Terningen! – Elverum

Elverum klare til å utfordre Szeged i Terningen!

Cupsemifinalen er historie, og nå venter en enda tøffere oppgave for guttene fra Elverum. MOL Pick Szeged tar turen fra Ungarn for å spille runde nummer åtte i årets sesong i Champions League. Elverum står kun med poenget de hentet mot Zagreb i forrige hjemmekamp, mens Pick Szeged har 11 poeng og ligger på 3.plass i gruppa. I forrige oppgjør mellom lagene så vant ungarerne 32-25 etter at Elverum hang godt med til pause.

I den kampen var Mirko Alilovic helt fenomenal i buret for laget som trenes av legendariske Javier Pastor. Toppscoreren til Szeged var Dimity Zhitnikov med 5 mål. Russeren som er inne i sin tredje sesong i klubben ble sett på en av de aller største talentene i verden da han var ung. Den 30 år gamle venstrebacken ble ikke helt der oppe med Mikkel Hansen &co, men Zhitnikov har spilt ute i Europa hele sin karriere.

Denne gangen håper Elverum på at de kan klare å få poeng. Etter en god kamp mot Halden sist, og hjemmekamp i en full Terningen Arena er to gode faktorer som kan gjøre at Elverum tar et poeng mot det ungarske storlaget. I tillegg har jo Elverum den taktiske mesterhjernen til Michael Apelgren på benken, som få lag i Europa kan matche seg mot.

Om man skal trekke frem noen profiler for hvert lag, så er dette tre spillere man bør holde ett ekstra øye til. Spesielt Dean Bombac på Pick Szeged.

Alexander Blonz.
Den unge Stavangergutten fikk virkelig sitt internasjonale gjennombrudd i bortekampen mot Pick Szeged med sine 8 mål på kun 10 forsøk. Venstrekanten som kom til Elverum før denne sesongen er en av profilene i laget, og er også landslagsaktuell for EM-troppen til Christian Berge. Blonz har gjort 25 mål i sin debutsesong i Champions League. unggutten har potensialet til å bli en verdensklassespiller i sin posisjon.

Sigvaldi Gudjonsson.
Den islandske høyrekanten er den spilleren i Elverum som har det høyeste toppnivået. Islendingen som er inne i sin siste sesong i Elverums drakten er et fint symbol på hvordan type spillere som har lyst til å komme til Elverum for å utvikle seg med Champions League før man er god nok for en av de største ligaene i verden. Sigvaldi er en utrolig viktig forsvarsspiller, men er også Elverums toppscorer med 33 mål i årets sesong.

Sebastian Henneberg.
Dansken som kom fra Aarhus før denne sesongen, er en av de viktigste spillerne i Michael Apelgrens tropp denne sesongen. Den hardtskytende venstre bakspilleren har lagd 22 ål, men huskes nok best for sin gode prestasjon borte mot Barcelona. I tillegg til et fryktet skudd så har Henneberg et meget godt samarbeid med linjespillerne til Elverum.

Dean Bombac
Se opp for denne mannen i Terningen Arena. Sloveneren er en av verdens aller beste spillere i sin midtbackposisjon og er en berikelse å se på. Tidligere var han en målmaskin som lagde mål på bestilling, men i de senere årene har han blitt enda bedre med spillerne rundt seg. I sesongen 15/16 hadde den slovenske landslagsspilleren over 100 mål i Champions League for Pick Szeged.

Bogdan Radivojevic
Den serbiske høyrekanten har virkelig imponert for MOL Pick Szeged i årets Champions League. Spilleren som ble hentet fra tyske Rhein-Neckar Löwen før denne sesongen har 43 mål til nå, noe som gjør at han er på tredjeplass på toppscorerlista. I forrige oppgjør mellom lagene satte Radivojevic inn fire mål på Fries og Imsgard i heksegryta i Ungarn, så det blir spennende å følge med på verdensklassekanten i Terningen Arena denne helgen.

Jorge Maqueda Pena.
Den spanske høyrebacken har vært litt inn og ut av landslaget til Spania, men i Pick Szeged er han helt bankers på laget. 31-åringen har banket inn 25 mål så langt i sesongen og kan ses på som en av Szeged sine mest betrodde menn. Med sin oppfostrende stil bakover er han også en viktig brikke i forsvarsspillet til laget som trenes av Javier Pastor. Maqueda Pena har blant annet VM-gull med sitt hjemland på den i den imponerende CVen sin.

Kampen har avkast 19:00 på søndag. Vi går for to poeng. HEIA ELVERUM!!

Lasse Lundby